Stallpasschema

Stallpass schema anslås alltid på anslagstavlan i konferensen. Där är ni även skyldiga att anteckna passbyten, så vi kan se vem som är ansvarig vid varje tillfälle. Vi är duktiga på att underlätta för varann genom att hjälpas åt på kvällar och ta pass om någon blir sen. Jättebra!
 

2019-05-31

De som är kvar med sina hästar efter att vi börjat köra ridskolans hästar på bete midsommarveckan, (och därmed inte behöver er hjälp längre) delar på samtliga pass; morgon, lunch, middagar och kvällar samt hela helgen. Stallet kommer att vara stängt under juli månad. Vi låser om vi lämnar gården så behöver ni komma in i stallet under den perioden, ring till Kärstin eller Emma.
 
Stallpassen börjar igen 15 augusti. Kommer du tillbaka innan dess tar du precis som nu i slutet av juni passen gemensamt med övriga som kommit tidigt.
 
Tänk på att avmaska era hästar om det behövs innan de släpps på bete.  
 
Med Vänlig Hälsning
Kärstin

Sommarrutiner
Midsommarhelgen flyttar de flesta hästarna ut på bete och då vill ni hästägare inte längre ha pass. Det som fungerar bäst då är att ni som är kvar träffas och delar upp passen mellan er. Juli månad har vi sommarstängt för att städa ur stallen och vara lite hästlediga. Passen startar som vanligt igen den 15 augusti då läggs alla in på schemat oavsett om ni har hästen uppstallad eller inte. 

För juli månad då hästen inte står i stallet får ni en reducerad hyra. fn 1400 kr för ponnybox och 2000 kr för hästbox. (2019-05-31)
 
Vi kan tyvärr inte sälja hö på fyrkantsbal att ta med till betet. Då dessa är besvärliga för oss att hämta hem och det blir mycket billigare för er att köpa direkt av en bonde, det finns flera vid kusten t.ex. kring Luleå.

Tillvägagångssättet
vid stallpassen beskrivs i
Regler & Rutiner


De första åren när stallet var nybyggt så skötte vi på gården all utfodring, utsläpp och insläpp själva. Utan hjälp från hyresgästerna. Men gissa... Det blev otroligt jobbigt. Vi har alla heltidsjobb utanför stallet.
När alla hjälper till blir det bara ca 2 gånger i månaden som varje hästägare utfodrar i hagarna. Detta tar ca 10 min/gång. Kvällspassen gör vi av säkerhetsskäl två och två därför blir det ca 4 kvällar i månaden som hästägaren tar in hästarna och nattar dom. Detta tar 15-30 min beroende på hur hästarna är täckade.

Det händer givetvis att någon hästägare glömmer av sig och hästarna får maten lite sent. Men kom ihåg att vi alla gör så gott vi kan. Hjälp varandra så trivs alla bättre!


Ridskola och inackordering hjälps åt med utfordring under dagarna. Vill du inte ingå i den dealen kan du betala för att vi tar hand om dina utfodringspass. Se under
stallplats.