Anläggningen

På anläggningen finns fyra stallbyggnader ihopbyggda i par med foderlador. Med fyra mindre stall får hästarna en lugnare miljö. På baksidan av varje stall finns 2-3 skogshagar. Sadelkammaren är väl tilltagen, varje hyresgäst får ett skåp för personliga saker och ett bås för sadel, täcken, selar, mm.

I föreningsbarackerna finns omklädningsrum, och fikarum. Du ska vara medlem i Iskalla Ryttares Förening för att få tillgång till skåp. I kontorsbyggnaden finns en fikaavdelning. Där finns kaffe, te, saft, och ibland även tilltugg. Det är självservering som gäller och vi är tacksam om ni lägger en slant i fikakassan.

På anläggningen finns spolplats, hovslagarplats och hästsolarium. Vi har en upplyst ridbana samt rundkorall som bägge två plogas vintertid och sladdas/harvas sommartid. Hindermaterial finns vid ridbanan.  Runt anläggningen finns fina skogsstigar och grusvägar att rida eller köra efter. Parkering och vägar mellan stall och hage hålls plogade med gårdens traktor. Vi har ca 18 km till Kiruna RKs ridhus och alla som löser anläggningskort där får nyttja ridhusen på tider för anläggningskort. På Kiruna Ridklubbs hemsida (anläggningskort) finns mer information om det. Vi har två hästtransporter som vi hyr ut, en mindre och en stor boggitransport.

Med andra ord; hos oss kan du tryggt hyra in din häst på en anläggning med bekvämligheter som får dig och din häst att trivas. I vårt stall finns kunnigt hästfolk och anställd personal med många års erfarenhet av hästhållning!

Hos oss är alla välkomna!

Gården

ETTAN
loading...