Våra fyra stallbyggnader                                                                                                                           Kontor/Butik

Företaget
Arbor i Kiruna AB är ett familjeföretag med två huvudgrenar, den första är Arbor Ekonomitjänster. På kontoret tar Kärstin hand om bokföringen åt ett antal mindre och medelstora företag i kommunen. Kärstin är civilekonom i grunden.
Den andra grenen är hästverksamheten med stallet som invigdes i april 2008. Stallet har totalt 15 boxplatser som vi hyr ut. Aktiva ponnyungdomar går i första hand när vi tar in nya hyresgäster  men i stallet står hästar av alla typer och hästmänniskor i alla åldrar. Vi som har hand om stallet har flera års erfarenhet av hästhållning, tävlingsverksamhet, avel  och handikappridning.
Sedan 2013 har vi ridskoleverksamhet på anläggningen. Företaget äger runt 20 hästar i varierande storlek som går på lösdrift. Samtliga används i ridkoleverksamheten som drivs i samarbete med Iskalla Ryttares Förening.

 
Ägare och styrelse

  Kärstin Lampa
ordförande och delägare

  Emma Persson
ledamot och delägare

  Leif Gustafsson
suppleant

  Klara Lampa
suppleant

Historia
ARBOR I KIRUNA AB


Företaget startade år 2005
av Kärstin Lampa med dåvarande sambo Mikael Bergsten. Från början bestod företaget av en bokföringsdel och en Svets/mek inriktning.

Arbor betyder träd på latin och namnet valde vi eftersom ideén redan från början var ett brett  företag med många olika grenar.

2007 köpte företaget mark i Jukkasjärvi och började bygga en stallanläggning för drygt 20 hästar. De första hästarna
flyttade in i februari 2008.

2010 startade kontorsbygget då Kärstin kände behov att flytta bokföringsdelen från det hyrda kontoret närmare hästgården. Kontoret stod klart samma år.

2012  Träffade Kärstin Leif Gustafsson och år 2013 gifte de sig ♥ Grattis!

År 2013 beslutar vi oss för att det är dags att satsa på lektionsverksamhet och vi köper in några ponnyer för barn och ett par större hästar för äldre.

Bildspel från bröllopet.Arbor i Kiruna AB
Ryttarvägen 5
98191 Jukkasjärvi

Tel: 0980 210 60
Mail: karstingustafsson@gmail.com