Nu har vi nöjet att erbjuda er kurser med Lars "Lasse" Lindvall från Kalix. Hovslagare och westernryttare med stora erfarenheter av olika typer av hästar.

Lassekurs helgen 20-21 jan 2018

Pris:
350 kr
Inkl. 6% Moms
Antal:

Ridpass:
Välj mellan alternativen, det går jättebra att rida alla tillfällen. Ridtid 30 min/ekipage, ni placeras in enligt ett schema som görs strax innan helgen och publiceras på hemsidan samt i konferensen. Det går bra att gå ihop med någon annan och rida 60 min, men värmer man upp innan så räcker 30 min bra.
(Ridhushyra ingår i priset)

1) Lördag förmiddag 09:00-13:00
2) Lördag eftermiddag 14:00-19:00
3) Söndag förmiddag 09:00-14:00

Gemensam Lunch lördag kl 13.00
Vi beställer gemensamt men betalar själv. 

Vi rider i Lilla ridhuset på Kiruna Ridklubb.
Om önskemål finns att rida i utomhus i Jukkas så går det att lösa. Hör av er i så fall.

Lasse kan hjälpa dig med:
•  Tillridning/problemlösning
•  Hoppning
•  Dressyr
•  Western
•  Sitsen och ryttarens inverkan på hästen
•  Lösgörande övningar
•  Samlande övningar
•  Markarbete/hantering från backen
 

Lars "Lasse" Lindvall
Lasse har tränat och hjälpt flertalet ekipage i olika discipliner under många år. Många Islandshästryttare i Norrbotten tränar regelbundet för Lasse. Själv tränar och tävlar han i westernridning, med placering i bl.a. SM. Lasse rider regelbundet för internationella tränare. På Lasses hästgård i Kalix har många problemhästar/unghästar fått en chans att bli bra ridhästar. Nu är han här för att hjälpa oss och våra hästar att utvecklas.

Ridskoleryttare

Privatkurs på ridskolans hästar.
Passa på att ta ridningen till nästa nivå! Har du ridit våra lektioner tidigare och vill låna en häst till Lasse-kursen så blir vi bara glad! Den här gången så bjuder vi på hästhyran för att låna häst för att rida för Lasse. Boka in på önskat/önskade tillfällen och meddela oss vilken häst ni vill rida. Blir en häst dubbelbokad så får vi försöka justera tiderna så att det fungerar för alla.  Blir en häst bokad på flera tillfällen/dag så kommer vi att prioritera den som har bokat flest tillfällen, annars erbjuder vi den som bokat senast att antingen byta häst eller få pengarna tillbaka. 
/Emma och Kärstin

Här introducerar Lasse sadel och träns för Cottelina, en av våra unghästar. (2015)

20-21 jan har vi bokat lilla ridhuset på Kiruna Ridklubb. 

Annars hålls kurserna på Stall Snöflingan -Jukkasjärvi på våran ridbana, i rundkorallen eller i skogen bakom stallet. Underlag snö vintertid, sand sommartid.

Säkerhet - För hästar och människor hos oss
För att ta med din häst till Stall Snöflingan vill vi att din häst ska vara frisk och vaccinerad mot hästinfluensa. Din häst ska ha Agria Incident försäkring eller likvärdig försäkring som ersätter skador som din häst orsakar på människor i omgivningen.