Flamma
Shettlandsponny. Trygg och stabil ponny. Kan ofta vara lite långsam och bekväm men med ryttare som vill mer så kan det vara mycket fart i henne...

Tubbe
Tubbe är en lugn och trygg ponny, men med mycket egen vilja. Han gör som han ska men i sin egen takt. Hos förra ägaren är Tubbe tricktränad och har varit med i shower. Tubbe går utmärkt att köra.

Tubbe har en ovanna att bita tag i kläderna på de som står nära. För uppmärkasmhet och i jakt på en godbil. Tubbe har vid några tillfällen rullat sig med ryttare på ryggen så vi varnar ryttarna för att låta han stå med mulen i marken alltför länge. Vi tror att det är hans extremt tjocka päls som kliar även fast vi håller han rakad. Tubbe är en korsningsponny ca 100 cm hög. Född ~1997

Hästar som passerat oss

loading...

Bambi

Kärstins och Leifs ögonsten.
Bambi var en trygg och rejäl bit som tyckte om att
röra på sig, Riden hoppning, dressyr och western med oväntad smidighet och följsamhet. Även inkörd.. En positiv och mysig häst som borde ha ersatt Cordon som flockledare och som verkligen är saknad på våra uteritter da han var den perfekta ledarhästen. Han litade 100% på sin ryttare och gick fram överralt. Hans lugn smittade av sig på de hästarna runtomkring. 

Frieser-/Ardennerkorsning.
Född 2006, vi har ägt honom sedan han var två år
ca 150 cm i mankhöjd.

Bambi togs bort hemma på gården senvintern 2018 enbart 12 år gamal. Orsaken var ett benbrott i bakknäet som troligen kom till följd av en muskelskada i frambenet som drabbade honom några veckor innan denna skada. Att frambenet skulle bli återställt var tveksamt och bakbenet kunde ingen göra något åt, tyvärr.  Bambi är saknad och han togs ifrån oss aldeles för tidigt!

Star

Star född 2010, ca 155 cm.  Varmblodstravare. Stod hoss oss 2017-2018 med tanke att skolas in till ridskolan. Han blev en fin och eftergiven häst som var lättvänd, mjuk och flyttbar. Redan från dag ett har han varit jättefin på uteritt. Där fungerade alla gångarter och han har ett eget driv samtidigt som han alltid lyssnade på ryttaren.  Han hadde dock fortfarande svårt för är att hålla galoppen på ridbanan, när vi sålde honom. 

Såldes för att samling och galopp fortfarande krävde mycket jobb samtidigt som han var lättdistraherad av omgivningen och misstänksam mot nya hästar och vissa typer av ryttare. Han kommer att bli en fantastisk  familje eller enmanshäst! Såld till en famil med eget stall i Vilhelmina

Ossian "Oskar" Anubis

Emma och Klaras första ponny. Han har varit oumbärlig för systrana i sommarhuset där de har använt honom till att köra rockard och handla eller hämta föräldrarna från bussen när de i 15 års åldern har bott ensama i sommarhuset. :-)
Klara och Oskar tog många rosetter i hoppning.

2011, 26 år gammal togs hann bort hemma på gården och fick han vandra vidare på de gröna ängarna.

Shelley

Skattegårds Shelley

Klaras tävlingsponny, 126 cm, rosettplockare, såld som tävlingsponny ca 2007.
Kvalat till medelsvår i hoppning.

Wielka Cielona ox

Mickes dotters häst, tävlad hoppning,
avelsto de sista åren. Mamma till Isa. Precis som Oskan så fick hon sluta sitt liv på gården ~2014.

Puzzel

Klars tävlingsponny som hon red några år på tillridning
tävlad hoppning/dressyr, bra körhäst, såld till en familj i kiruna som tävlingsponny. 
Kvalat till medelsvår i hoppning.

*Nu återköpt och tillbaka hos oss. 

Nadja
Mickes dotters tävlingshäst.
Såld som tävlingsponny till en Kirunatjej. ca 2009

Falko
Köpt till Mickes dotter, Klara (Emmas syster) tog över honom senare och tävlad hoppning/dressyr, såld som tävlingsponny ca 2009. Falko och Klara kvalade in till medlesvår hoppning och red i Norrbottens division 1 lag  2007.

Caf Maya
Emmas första Storhäst hon var hos oss i två år men såldes 2010 som ridhäst/westernhäst för hoppningen fungerade inte.

Spot Me
Emmas appaloosa som köptes dräktig 2010. Flingans mamma. Påbörjat inridningen här, sedan såld till finland 2012 som avelsto/ridhäst. Fölet, Flingan är kvar hos oss.

Mårran
Mårran gick i ponnyridskolan 2014-2015 . En pigg och trevlig Shetlandsponny. Som vi tyvärr fick skicka vidare till hästhimlen på grund av artros i bogleden. Mårran blev 22 år gammal. 

Leja
Leja född 2009. Vi hade Leja i drygt två år mellan 2013-2016. Hon såldes eftersom hon krävde mer av ryttaren på ridbanan än vad vi kunde erbjuda henne som kurshäst. Började man tjorva med henne blev hon rikigt sur. I skogen, på uteritterna fungerade hon klockrent, hon trampar på utan att vara för pigg. Leja är  en kallblodstravare av stor modell, ca  165 cm i mankhöjd.