Våra Ponnyer

loading...Luna
Luna är våran sockersöta tjej som ser ut som riktig tävlingsponny i litet format. Hon är nyfiken och uppmärksam i stallet, vid ridning är hon pigg och kan behöva bromsas för att det inte ska gå för fort.

Hon har många hoppstjärnor i släkten och om någon duktig tjej/kille i vill hyra henne  och ta med henne ut och tävla vore det jättekul.

Luna är en svensk ridponny 120 cm hög. Född 2010.  Sto

Bruno
Bruno är kanske våran bästa ridskoleponny. Han gör som man säger i alla lägen, med sina mångåriga rutin kan Bruno få vem som helst att känna sig trygg. Han är lättriden och helt trygg i hanteingen.  Bruno har tidigare gått ponnytrav. Men han har blivit lite stel med åldern, speciellt kalla daga.

Bruno är en Shetlandsponny, ca 105 cm hög. Född 1987.

Pricken
Korsningsponny. Pricken fin ponny med bra gångarter, duktig på att hoppa. Han har lätt för galoppen och lyssnar bra på broms både på ridbana och ute. Ibland kan han vara lite svår att styra och få fram när han är påväg till en kompis med de som har ridit ett tag fixar honom utan problem.

I stallet får man vara försiktig med honom för han är ibland lite öm i pälsen och vill bli behandlad försiktigt, speciellt vid pälsfällning.

Pricken är en korsningsponny, ca 95 cm hög. Född 2000.

Brumma
Pigg och frammåt, bromsar man inte i traven så kan hon falla över i galopp. Brumm är välskolad, vi har köpt henne från en annan ponnyridskola hösten 2014. Hon kan försöka skrämmas i boxen när man borstar henne innan ridning. Efter ridning njuter hon mer av pysslandet.

Brumm är en Shettis/Whelsh korsning på 105 cm.
Född 2002. 

Caramell (Carmla)
Caramell kom till oss i början av 2017. Dartmor/Shettis korsning. Hon är en riktigt snygg modell av ponny ca 115 cm hög. Född 2011. I ridningen kan hon vara lite bekväm. Men är man bestämd med henne så går hon riktigt fint. Hon har lätt för att kröka på nacken och trampa under sig. Hon kan till och med upplevas som pigg när hon kommer igång. Hon har lätt för galopp och tar heldre galopp än ökad trav. Hon är hoppad endel och hoppar med enkelhet och fin teknik. I stallet får man passa sig lite för hennes. Tappar man koncentrationen på henne så kan hon ge ett tjuvnyp för att få tillbaka uppmärksamheten. Hon är nog också lite kittlig för hon kan vifta med benen när man borsar under magen. Hos förra ägaren är hon mestadels körd och har fått goda lovord som körhäst.
 

Lilleman
Lilleman går tillsammans med våra ponnyer. Men Lilleman är inte våran utan ägs av Veronika. Hon pysslar om honom och är ofta ute och promenerar eller kör honom.

Lilleman är en minishettis. ca 80 cm hög. Född 2003

Alizza
Shettlandsponny. Alizza är en pigg och frammåt ponny som är duktig på att hoppa. Hon är alltid snäll, men med lite egen vilja. Hon behöver en ryttare som är tydlig med vad hen vill.

Yatzy och Schack
Sommaren 2015 köpte vi in två ston med föl. Flamma och Alizza är stona (mammorna). Fölen heter Yatzy och Ikona, Yatzy är den ljusa och han blir kvar hos oss. Ikona är tillbaka hos tidigare ägaren och Flammas barnbarn Shack, halvbror till Yatzy flyttade upp till oss vid 6 månaders ålder. 

Bella
Bella är en korssningsponny, 107 cm, född 2003. Hon är välriden och oftast enkel att ha att göra med. Snäll i alla situatoner. Hon gillar inte att bli lämnad av sina kompisar då blir hon stressad, men att själv gå från kompisarna fungerar bra. 
loading...