Våra Hästar

Våra hästar går i regel tillsammans i grupper på lösdrift. När dom känner varann fungerar dom som bäst på lektionerna. I våra stora hagar kan hästarna röra på sig ordentligt och roa sig med varandra. Hästarna håller bättre när dom rör på sig hela dagarna och inte bara vid ridning. Vi rider ofta på olika underlag och ute i skog och mark vilket stärker hästen. Vi har mycket fokus på eftergift och vår filosofi är att lösgjorda hästar som bär sig själv håller länge och som kvitto har vi sällan problem med skadade hästar. 

Alla hästar har olika behov. För att utfodra dom individuellt så kommer alla hästarna in på eftermiddagen. Vi har också olika hagar för att dela upp hästarna i grupper som äter lika mycket. Fri tillgång på hö får endast våra största hästar och bara den kalla perioden. De kallaste nätterna sover alla hästar inne, men trots kyla så är det ivriga att komma ut igen. :-) 

loading...

Cordon

Cordon köpte vi när han var tre år som ridhäst åt Kärstin och Emma. Cordon är lugn och trygg på ridbanan och där rör han inte på sig i onödan. På turerna är han outtröttlig och som flockledare vill han ha koll på läget och helst gå först.

Som sexåring debuterade han och Emma på tävlingsbanorna. Under åren har  har ställt upp som tävlingshäst i hoppning med flera olika ryttare. Bäst trivs han med att gå i skogen. Cordon är en Connemaraponny född 1996, 146 cm hög.


 

loading...

Isa (miss Ice of Power)

Isa är en egen uppfödning efter Power Boy. Hon är okomplicerad, med lagomt mycket fart. Isa är en bra första häst men behöver en konsekvent ryttare, annars går hon sin egen väg (utan att vara farlig eller dum). Hon är en fantastiskt fin häst och går att rida med mycket små hjälper när man vunnit hennes respekt och tillit.

Isa är född 2006. ca 155 cm i mankhöjd. Isa har haft två föl hos oss. Hopptränad men inte på tävlingsnivå. Isa är två tredjedelar Arab, och restarande Welsh, Welsh Cob och fullblod. 

(Arbors) Puzzel

Puzzel är en trygg och erfaren ponny. Kan ridas av allt från barn till mindre vuxna. född 1998. Mankhöjd 136 cm. Puzzel ägde vi första omgången mellan 2005-2010 som tävlingsponny åt Kärstins dotter Klara. Efter 6 år hos andra tävlingsryttare är han nu tillbaka hos oss för att stanna. Duktig och erfaren i både hoppning och dressyr. Trygg på uteritt. 

Tino

Tino kom till oss början av 2017. På ridbanan gör han allt han ska, men han är lite bekväm så ryttaren får jobba för att få honom att arbeta ordentligt. Annars glider han bara omkring i lungt tempo, perfekt för en osäker ryttare.  På uteritt kan han vara lite väl frammåt för vissas tycke. Han håller sin plats i ledet men man får ta i för att öka luckan till hästen framför. Född 1995. Tino är 135 cm hög.

loading...

Flingan (Amaze me Snowflake)

Flingan är född 2011 hos oss. Flingan är ett Appaloosa sto ca 160 cm i mankhöjd. Flingan är en genomsnäll häst som gör det hon blir tillsagd. Vändbar, mjuk, fin och rolig att jobba galopp med då hon har en mycket bra samlad galopp. Flingan behöver ridas regelbundet för att vara trygg, efter några dagars vila så kan hon bli lite på tårna. Hon har konstaterad spatt (likt artros) vilket betyder att hon då och då har värk i bakbenen. Då får vi ta det lugnt med henne tills perioden har passerat. Så länge hon är pigg och glad och sammarbetsvilig så får hon så klart vara med på samma saker som de andra hästarna. 

Fjäril (Butterfly)

Fjäril, Valack född ~2008. Korsning Welsh/halvblod. Snygg och ståtlig häst, ca 150 cm. Lungt, trevligt temperament. Smart häst som kan hitta genvägar om ryttaren inte tar kommandot. Han kan vara lite knepig i galopp på uteritter om han har överskottsenergi och inte varit ute på länge.  Bromsen fungerar alltid så det går bra men en del ryttare blir tveksam om han sparkar bakut eller kör lite jämfotagalopp.  Det kan vi lösa genom att spara galoppen tills han fått jobba i trav ett tag. 

Cotte (miss Cottelina)

Cotte är en egen uppfödning född 2012 efter Lill Cotte Hästak och våran Isa. Cotte är under inridning och inskolning av Kärstin.

Cotte är en social , sammarbetsvillig och mycket positiv tjej. Hon är fortfarande spänd  och kan hoppa till när det händer mycket runt henne, vi hoppas att det avtar när hon blir mer van vid arbete.  Hon är enklare och mer fokuserad på uteritt än på ridbanan. Hon gillar att komma ut. Hon är en Mecklenburger avkomma. Men blev av praktiska skäl registrerad i SWB. Cotte är drygt 160 cm hög.

Gabby

Vår tredje C-ponny som anlände till oss sommaren -17. Gabby är Kabstrupper/Appalosa korssning, import Danmark. Född 2004, 136 cm. Gabby är en dam med många egna åsikter. Man får vara vänlig men bestämd med henne. När hon har respekt och förtroende för ryttaren är hon en rolig, smidig häst att rida, hon är hinderklok och rolig att hoppa. Hon har fint steg och gångarter som kommer fram när hon är avslappnad. Hon kan tyvärr spänna sig och göra en och annan bakutspark framförallt i galopp. Hon kan också vara bufflig och ge ett tjuvnyp i stallet om hon känner sig ensam och stressad.

Shining

Shining är Leifs häst. Hon är en renrasig Quarter tränad western, mest reining, vänder bra för skänkeln och gör galoppombyten som ingenting. Drygt 150 cm, född ~2007. Hon går en del av våra kurser. 

Elli (Elizabeth Arden)

Ny våren 2018. En varmblodstjej på ca 160 cm, född 2007. Vi tror mycket på henne. Det vi har sett av henne så är hon är lungn och stabil i alla gångarter. Ödmjuk och mysig personlighet. Snygg, ståtlig med mycket utstrålning.  Har gått  några år med föl innan vi köpte henne och är inte fullt igång ännu. 

Malika

Ny våren 2018. Pinto ca 150 cm, viktbärande modell, född 2003. Import från Belgien via Eddylou Ranch i Slöinge.  Westernskolad, vänder och flyttar mycket bra för skänkeln.  Väluppfostrad, enkel att ha att göra med. Gått mest turidning  och  utmanade miljöbanor på ranchen. Malika är ännu lättpåverkad av omgivningen, och kan stressa upp sig med ovana och osäkra ryttare, men våra förhoppningar om henne är att hon ska bli en häst som ska passa allt från små till större ryttare, både oerfarna och mycket erfarna ryttare med höga krav på en rolig häst med många sidor och knappar. :-) 

Taniia

Taniia är ett supertrevligt Ardennersto fördd 2012, drygt 160 cm. Kärstin fastnade för henne då vi söker en stabil och modig häst att leda grupper på uteritter efter att vi förlorat Bambi. Taniia har överträffat våra förväntningar så här lång. Hon har ett eget driv och upplevs lätt och smidig trots sin storlek.